Medicin med på rejsen

Skal du ud og rejse, så vær opmærksom på reglerne for at medbringe medicin på rejsen. Du kan få lavet et gratis pillepas på apoteket.

Du henvender dig på det apotek, hvor du køber medicinen. Er medicinen allerede købt, skal du medbringe en bon og emballage.  

Du skal desuden medbringe pas, da pasnummeret skal stå på pillepasset. Du kan også bestille et pillepas på apoteket.dk, hvor du kan læse mere om pillepasset.

1. Medicin, der ikke har euforiserende virkning

Du kan frit medbringe ikke-euforiserende medicin til eget brug på din rejse. Det kan f.eks. være antihistaminer, medicin mod astma og KOL, antibiotika, hjertemedicin, hudmidler og p-piller. Skal du flyve, anbefales det, at have medicinen i håndbagagen. For det første for at være sikker på at have medicinen, hvis den øvrige bagage skulle blive væk. For det andet kan kulde eller trykforhold i flyets bagagerum være skadeligt for nogle typer medicin.

2. Euforiserende medicin til Schengen-området

Danmark er med i Schengen-aftalen. Det betyder, at patienten  kan få en Schengen-attest, populært kaldet et pillepas (men det er ikke et krav), som dokumenterer, at medicinen, som indeholder euforiserende stoffer som fx Morfin og Benzodiazepin, er til eget brug. Aftalen gælder for disse lande:

Belgien, Bulgarien, Cypern, Estland, Findland, Frankrig, Grækenland, Island, Italien, Kroatien, Letland, Liechtenstein, Litauen, Luxembourg, Malta, Nederlandene, Norge, Polen, Portugal, Rumænien, Schweiz, Slovakiet, Slovenien, Spanien, Sverige, Tjekkiet, Tyskland, Ungarn og Østrig.